Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud
25 mei 2022

49 fellowships toegekend voor onderzoek bij Netherlands Institute for Advanced Study

  Het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW) kent 49 fellowshipbeurzen toe voor het nieuwe academische jaar in 2022/23. Daarmee kunnen onderzoekers, schrijvers, journalisten en kunstenaars zich vijf of tien maanden volledig wijden aan hun eigen onderzoek, in de internationale en interdisciplinaire omgeving die het instituut biedt. Deze fellowsgroep zal nog worden uitgebreid met zeven fellows, waaronder vier onderzoekers die gevlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne.  

  De fellows zijn geselecteerd na een rigoreuze externe selectieprocedure, waarbij naast individuele kwaliteit ook diversiteit van perspectieven en achtergronden een belangrijke leidraad is. Een deel van de fellowships wordt toegekend in samenwerking met partners zoals Akademie van Kunsten, Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten, Gemeente Amsterdam, Instituut Gak, KNAW, Lorentz Center, L’Oréal-Unesco en het Nederlands Letterenfonds.  

  NIAS-KNAW in Amsterdam

  Over NIAS-KNAW

  NIAS-KNAW is een intellectuele vrijhaven en stimuleert interdisciplinair en nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek in de sociale - en geesteswetenschappen. NIAS biedt tijdelijke fellowships aan academici, journalisten, kunstenaars en schrijvers, die samenkomen in een omgeving waar kennisdeling centraal staat. Opgericht in 1971, is het het oudste Institute for Advanced Study van Europa. NIAS is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). 

   

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.