Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud
19 juli 2023

Algemeen Directeur KNAW Wilma de Koning naar Tilburg University

    Drs. Wilma de Koning  vertrekt als Algemeen Directeur bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Zij wordt per 15 november 2023 de nieuwe vicevoorzitter van het College van Bestuur Tilburg University als opvolger van Paulina Snijders. 

    Het Bestuur van de KNAW heeft de werving voor de opvolging inmiddels in gang gezet. De komende maanden blijven aansturing en portefeuilleverdeling ongewijzigd en zal worden gezorgd voor een goede overdracht. 

    Marileen Dogterom, President KNAW: “We zijn Wilma zeer dankbaar voor wat zij de KNAW heeft gebracht. Ze is een ervaren en gedegen bestuurder, met een groot hart voor de wetenschap. Ze heeft een stevige impuls weten te geven aan de kwaliteit van onze bedrijfsvoering, is recht door zee, streeft altijd naar constructieve samenwerking. Mede namens het Bestuur wil ik mijn oprechte dank en waardering voor Wilma uitspreken. We gaan haar deskundigheid en inzet zeer missen.”

    Wilma de Koning: “De afgelopen periode heb ik met volle toewijding leiding gegeven aan de KNAW en op basis van de dynamische agenda richting gegeven aan onze strategische koers. Ik kijk er naar uit om met een nieuwe uitdaging aan de slag te gaan bij de Tilburg University, waar ik al eerder met veel plezier heb gewerkt. Ik dank alle collega’s bij de KNAW voor de prettige samenwerking.”

    Blijf op de hoogte

    Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.