Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud
16 oktober 2023

Nederlandse Kennismissie naar Zuid-Afrika

    Demissionair minister Dijkgraaf van OCW leidt een indrukwekkende delegatie van 21 vooraanstaande Nederlandse onderwijsorganisaties tijdens een kennismissie naar Zuid-Afrika van 15 tot 18 oktober. Ook de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen neemt deel aan deze kennismissie. Deze missie markeert een significante stap in de intensivering van de relaties tussen Nederland en Zuid-Afrika, met speciale nadruk op de domeinen van onderwijs en onderzoek.

    Maar liefst 21 vooraanstaande Nederlandse onderwijsorganisaties, waaronder bestuurders van mbo's, hogescholen, universiteiten en koepelorganisaties, zullen zich bij de delegatie aansluiten. Gezamenlijk hebben zij tot doel bestaande samenwerkingsverbanden te versterken, nieuwe partnerschappen te initiëren en de weg te bereiden voor toekomstige gelijkwaardige samenwerkingen tussen Nederlandse en Zuid-Afrikaanse onderwijsinstellingen.

    Bevordering samenwerking en kennisuitwisseling

    Deze kennismissie is een integraal onderdeel van de Internationale Kennis- en Talentstrategie, een strategisch initiatief gericht op de bevordering van internationale samenwerking in onderwijs en wetenschap. Binnen deze ambitieuze strategie neemt Zuid-Afrika een prominente positie in als een van de focuslanden, waarmee Nederland haar status als internationaal kenniscentrum verder wil versterken.

    Dit initiatief weerspiegelt de voortdurende inzet van Nederland om internationale samenwerking te bevorderen en kennisuitwisseling op wereldniveau te stimuleren. Wij kijken uit naar de vruchtbare resultaten die uit deze missie zullen voortvloeien en naar verdere versterking van de betrekkingen voor de wetenschap tussen Nederland en Zuid-Afrika.

    Blijf op de hoogte

    Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.