Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud
10 oktober 2023

Nieuwe directie KNAW benoemd

    Het bestuur van de KNAW benoemt drie ad interim directieleden per 10 oktober 2023. Het gaat om drs. Zakia Guernina als algemeen directeur a.i., em. prof. dr. Pieter Hooimeijer als adjunct directeur onderzoeksbeleid a.i. en dr. Gerard Nijsten als adjunct directeur bedrijfsvoering a.i..

    De drie ad interim directieleden nemen de taken over van de vertrekkende algemeen directeur Wilma de Koning. Zij wordt per 15 november 2023 de nieuwe vicevoorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University.

    Met de benoeming van drie interim-directieleden sorteert de KNAW voor op de beoogde nieuwe topstructuur bestaande uit een collegiaal directieteam van drie leden, waarmee de KNAW haar organisatiestructuur wil versterken. 

    Marileen Dogterom, President KNAW: 'Met de komst van Zakia Guernina, Pieter Hooimeijer en Gerard Nijsten is de dagelijkse leiding van de KNAW in goede handen. Bovendien zijn we met hun gezamenlijke en complementaire expertise in staat om de ingezette lijn naar een toekomstbestendige KNAW-organisatie voortvarend door te zetten.'

    Blijf op de hoogte

    Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.