Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud
23 maart 2022

Vijf jonge wetenschappers naar Lindau Ontmoetingsdagen

  Jonge wetenschappers die Nobelprijswinnaars ontmoeten om inspiratie op te doen en kennis uit te wisselen, daar draaien de Lindau Ontmoetingsdagen om. Vijf van de door de KNAW voorgedragen jonge wetenschapstalenten mogen dit jaar meedoen aan de Ontmoetingsdagen op het gebied van de chemie. 

  Geselecteerd zijn

  • Carlijn van Beek
  • Stefano Crespi
  • Nick Gerrits
  • Karina Nakashima
  • Zimu Wei

  Over de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

  De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. Dit jaar staat het vakgebied chemie centraal. In totaal zullen er 611 wetenschappers uit 91 landen deelnemen. De Ontmoetingsdagen vinden plaats tussen 26 juni en 1 juli 2022. 

  De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008. De KNAW draagt jonge wetenschappers voor aan de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen, die de selectie voor deelname maakt. De KNAW draagt bij aan de deelnamekosten van de door haar voorgedragen deelnemers.

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.