Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud
23 maart 2023

Zeven talentvolle wetenschappers naar Lindau Ontmoetingsdagen

    Ruim zeshonderd jonge wetenschappers uit meer dan tachtig landen en bijna veertig Nobelprijswinnaars ontmoeten elkaar deze zomer in Lindau voor kennisuitwisseling en inspiratie. Onder de wetenschappers zijn zeven toptalenten uit Nederland. 

    De KNAW draagt jonge wetenschappers voor aan de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen, die de selectie voor deelname maakt. De KNAW draagt bij aan de deelnamekosten van door de haar voorgedragen deelnemers: 

    • Netanja Harlianto, Universiteit Utrecht & UMCU, Utrecht
    • Najim Lahrouchi, Amsterdam Universitair Medisch Centrum
    • Trishla  Sinha, Rijksuniversiteit Groningen
    • Prarthana Mohanraju, Leids Universitair Medisch Centrum
    • Olga Minaeva, Rijksuniversiteit Groningen
    • Pratik Tawade, Technische Universiteit Delft
    • Paulina Núñez Bernal, Universitair Medisch Centrum Utrecht 

    De vakgebieden fysiologie en geneeskunde staan dit jaar centraal. Op het programma staan lezingen van en interactieve lunches met Nobelprijswinnaars, masterclasses, posterpresentaties, ‘Science Walks’ en diverse sociale evenementen.

    Over de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

    De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. De bijeenkomsten vinden jaarlijks plaats, met wisselende disciplinaire aandachtspunten. 

    De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008. De 72ste Lindau Ontmoetingsdagen vinden plaats van 25-30 juni 2023.

    Blijf op de hoogte

    Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.