Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Bijeenkomsten

  De KNAW fungeert als forum voor het wetenschappelijk debat en voor de uitwisseling van wetenschappelijke informatie. In dit kader organiseert de Akademie uiteenlopende bijeenkomsten, waarvan er vele vrij toegankelijk zijn voor publiek. 

  Op de hoogte blijven van alle bijeenkomsten? Schrijf u hier in voor onze agendaladder.

  Filter:
  • 23mei

   KNAW-symposium - Kritisch denken: een achterhaald ideaal?

   ‘Kritisch denken’ staat hoog op de lijst van vaardigheden, binnen kennisinstellingen en in de maatschappij. Tegelijkertijd is kritiek met name in de sociale- en geesteswetenschappen een omstreden ideaal geworden en pleiten sommige academici voor postcritique, een nieuwe manier om te lezen en te interpreteren die verder gaat dan alleen kritiek beoefenen.

   Bekijk webinar
  • 10jun

   28e Gondalezing door Upinder Singh: Inscribing power on the realm - koninklijke ideologie en religieuze politiek in India, ca. 200 v.Chr. - 300 n.Chr.

   Upinder Singh, hoogleraar geschiedenis, Ashoka University, Sonepat, India, betoogt dat de grondvorm van de oude Indiase politieke ideologie en religieuze politiek in de periode tussen circa 200 v.Chr. en 300 n.Chr. is ontstaan door een continu dialogisch proces, dat terug te zien is in de wijze waarop koningen hun machtsstempel op hun rijk hebben gedrukt.

   Het Trippenhuis - Kloveniersburgwal 29, Amsterdam
   Bekijk webinar

  Filters

  Filter bijeenkomsten

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.