Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Beijerinck Premie

De Beijerinck Premie gaat naar een jonge wetenschapper die oorspronkelijk en uitstekend virus-georiënteerd wetenschappelijk onderzoek verricht. De laureaat ontvangt 25.000 euro.

Nominaties indienen:Status: gesloten

De volgende nominatieronde start in het najaar in 2022.

De Beijerinck Premie zorgt voor bekendheid van mijn onderzoek

Portretfoto Sebastian Lequime
‘De Beijerinck Premie zal mij helpen om mijn onderzoek sneller van de grond te krijgen. Bovendien zorgt de Beijerinck Premie ervoor dat mijn onderzoek en de kwaliteit ervan bekendheid krijgt onder virologen in Nederland, die mij misschien nog niet allemaal kennen. Hopelijk leidt dit tot nieuwe vormen van samenwerking!'
Sebastian Lequime, ontvanger Beijerinck Premie 2021

Vakgebieden

Virologie

Voor wie?

Onderzoekers in het Koninkrijk der Nederlanden aan het begin van hun carrière die excellent virus-georiënteerd onderzoek verrichten en daarmee een voorbeeld zijn voor andere jonge virologen.

Wie kan nomineren?

Leden van de KNAW en De Jonge Akademie; universiteiten, individuele hoogleraren en onderzoeksinstituten in het Koninkrijk der Nederlanden.

Over de prijs

De Beijerinck Premie, ingesteld in 2002, erkent getalenteerde onderzoekers aan het begin van hun carrière die excellent virus-georiënteerd onderzoek verrichten en daarmee een voorbeeld zijn voor andere jonge virologen. De Beijerinck Premie wordt jaarlijks uitgereikt. De laureaat ontvangt een geldbedrag van € 25.000, te besteden aan virus-georiënteerd onderzoek.

Gerelateerd

Nominaties indienen:Status: gesloten
Heineken Young Scientists Awards
Bekijk prijs
Aanvragen:Status: gesloten
Dobberke Beurs
Bekijk fonds
Aanvragen:Status: gesloten
Evert Willem Beth Stichting
Bekijk fonds

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.