Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Expertmeeting II: De impact van COVID-19 op onderzoekers

Ook voor academici zijn de gevolgen van de COVID-19-pandemie voelbaar. Maar de effecten op onderzoekers in Nederland variëren sterk, afhankelijk van discipline, carrièrefase, nationaliteit en persoonlijke omstandigheden.

  • 2 december 2021
  • 14:00 - 15:30
  • Webinar

De Jonge Akademie en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren hebben de gevolgen voor de Nederlandse onderzoekers in kaart gebracht. De bevindingen en aanbevelingen uit dit rapport worden deze middag gepresenteerd. Ook reflecteren we samen met junior en senior onderzoekers op de positieve en negatieve effecten die zij zelf hebben ervaren. Tenslotte bespreken we welke maatregelen nodig zijn om de negatieve effecten te beperken en om beter bestand te zijn tegen vergelijkbare crises in de toekomst.

De voertaal van de bijeenkomst is Engels. 

Kijk de expertmeeting over de impact van COVID-19 op de wetenschap terug

Vier expertmeetings over de impact van COVID-19 op de wetenschap

Ook voor de wetenschap veranderde er veel tijdens de COVID-pandemie, zowel in positieve als in negatieve zin. Wetenschappers kregen persoonlijk te maken met de gevolgen van de pandemie, die verschilden afhankelijk van vakgebied, carrière-fase en zorgtaken thuis. Ook de wetenschapsbeoefening veranderde enorm tijdens de pandemie. Welke van die veranderingen willen we behouden en welke niet? De KNAW heeft een commissie ingesteld die daarover advies gaat uitbrengen. De Akademie organiseert de komende maanden vier expertbijeenkomsten, die input op moeten leveren voor het advies. U bent daarbij van harte welkom.

Gerelateerd

26sep
Discussiebijeenkomst over het KNAW-advies The pandemic academic
Bekijk bijeenkomst
Het nieuwe coronavirus
Bekijk webinar
‘Er hangt iets in de lucht' | Eén jaar coronapandemie
Bekijk webinar

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.