Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Instituut Gak-KNAW Award

Talentvolle onderzoekers aan het begin van hun carrière kunnen een aanvraag indienen voor een driejarige aanstelling als postdoc onderzoeker bij een KNAW-instituut met onderzoek op het gebied van arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Nederland.

Nominaties indienen:Open tot 1 juli 2022
Nominatieformulier

Vakgebieden

Sociale zekerheid en arbeidsmarkt. De deelnemende instituten zijn het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING-KNAW) het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG-KNAW) en het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI-KNAW).

Voor wie?

Postdocs die in het jaar van nominatie niet langer dan vijf jaar geleden zijn gepromoveerd, en vernieuwend onderzoek doet dat relevant is voor inzicht in de ontwikkeling van sociale zekerheid en arbeidsmarkt in Nederland. Het onderzoek dient verband te hebben met het werkgebied van Instituut Gak en de onderzoeksagenda van het KNAW-gastinstituut, bijvoorbeeld door het gebruik van de beschikbare collecties of samenwerking met onderzoekers van het gastinstituut.

Logo van Instituut Gak.

Over de prijs

De Instituut Gak-KNAW Award is in 2019 ingesteld door Instituut Gak en de KNAW en wordt jaarlijks uitgereikt. De award wordt mogelijk gemaakt door Instituut Gak. Instituut Gak is een vermogensfonds dat een bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van de sociale zekerheid en de arbeidsmarkt door het financieel ondersteunen van maatschappelijke projecten en onderzoek, naast het instellen van (bijzondere) leerstoelen en een lectoraat.

Originaliteit van (het onderwerp van) het onderzoeksvoorstel is hierbij nadrukkelijk een van de criteria.

De onderzoeker beschikt over een inbeddingsgarantie van het KNAW-gastinstituut. Op deze termijn is de KNAW-extensieregeling van toepassing.

Bijlage

Gerelateerd

Nominaties indienen:Status: gesloten
Heineken Young Scientists Awards
Bekijk prijs
Aanvragen:Status: gesloten
Dobberke Beurs
Bekijk fonds
Aanvragen:Status: gesloten
Evert Willem Beth Stichting
Bekijk fonds

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.