Instituut Gak-KNAW Award

De Instituut Gak-KNAW Award is bestemd voor talentvolle onderzoekers aan het begin van hun carrière om origineel, vernieuwend onderzoek te doen op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsmarkt binnen de stimulerende omgeving van een KNAW-instituut.

De Award is  in 2019 ingesteld door Instituut Gak en de KNAW en zal in principe jaarlijks worden uitgereikt. De Award bestaat uit een driejarige aanstelling als postdoc onderzoeker bij een KNAW-instituut met onderzoek op het gebied van arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Nederland. De deelnemende instituten zijn het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI-KNAW), Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING-KNAW) en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG-KNAW).

Vakgebieden

Sociale zekerheid en arbeidsmarkt

Voor wie?

Postdocs die origineel en vernieuwend onderzoek doen dat relevant is voor inzicht in de ontwikkeling van sociale zekerheid en arbeidsmarkt in Nederland. Het onderzoek dient verband te hebben met het werkgebied van Instituut Gak en de onderzoeksagenda van het KNAW-gastinstituut, bijvoorbeeld door het gebruik van de beschikbare collecties of samenwerking met onderzoekers van het gastinstituut.

De onderzoeker is in het jaar van nominatie niet langer dan vijf jaar geleden gepromoveerd. De onderzoeker beschikt over een inbeddingsgarantie van het KNAW-gastinstituut. Op deze termijn is de KNAW-extensieregeling (pdf) van toepassing.

Aanvragen en uitreiking

U kunt geen nominaties meer indienen voor deze ronde. De volgende ronde is in 2022.

Instituut Gak

Instituut Gak is een vermogensfonds dat een bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van de sociale zekerheid en de arbeidsmarkt door het financieel ondersteunen van maatschappelijke projecten en onderzoek, naast het instellen van (bijzondere) leerstoelen en een lectoraat.