Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Locatieverhuur

Johan Huizingazaal

Het Trippenhuis is met haar historische architectuur een bijzondere locatie voor uw evenement. Het werd tussen 1660 en 1662 gebouwd als woonhuis voor de broers Louys en Hendrick  Trip, handelaren in koper, ijzer en wapens. Vanaf het begin van de 19e eeuw deed het dienst als zetel van de Akademie én als Rijksmuseum waar de Nachtwacht en andere bekende werken te bezichtigen waren. Toen het Rijksmuseum vertrok, bleef de Akademie en breidde zij over de jaren uit naar de omliggende grachtenpanden.

Een uitzonderlijke plek voor uw bijeenkomst

Al sinds de oprichting van de KNAW vinden er evenementen plaats in het Trippenhuis. Jaarlijks ontmoeten honderden gasten uit binnen- en buitenland elkaar hier tijdens de meest uiteenlopende evenementen. Het Trippenhuis en de omliggende grachtenpanden vormen samen het Trippenhuiscomplex, hart van wetenschap en kunst. Deze bijzondere collectie van panden met elk een eigen uitstraling is recentelijk uitgebreid gerenoveerd.

Naast haar eigen programmering stelt de KNAW haar bijzondere locatie beschikbaar voor congressen, presentaties, diners, workshops en vergaderingen. Het Trippenhuiscomplex ligt op een centrale locatie in Amsterdam, dichtbij uitvalswegen en met goede ov-verbindingen. Het biedt voor ieder evenement een geschikte ruimte; van historische stijlkamer voor een belangrijke presentatie, tot moderne en lichte zaal voor een (inter)nationaal congres.

Het Trippenhuiscomplex opent haar deuren voor organisaties en evenementen die zich richten op wetenschap, kunst, technologie en onderwijs. Bent u benieuwd of uw bijeenkomst past bij onze doelstellingen of wilt u een voorstel ontvangen? Het KNAW Congresbureau kan u meer vertellen en helpt u graag met het plannen van uw evenement.

Contact

KNAW Congresbureau
020 551 0782
congresbureau@knaw.nl

Bereikbaarheid van de Akademie

Route

Zalenverhuur voor evenementen

catering borrel
Catering_meeting_moments_healthy
Broodjes luxe lunch catering
Eetzaal

Hugo de Grootzaal

Carolina MacGillavryzaal

Carolina MacGillavryzaal

Willem Einthovenzaal

Willem Einthovenzaal

Carolina MacGillavryzaal

Carolina MacGillavryzaal

Tinbergenzaal stoelen

Tinbergenzaal

Maartje Draakkamer

Maartje Draakkamer

Thorbeckekamer

Thorbeckekamer

Louyskamer

Louyskamer

Rembrandtzaal

Rembrandtzaal

Johan Huizingazaal

Johan Huizingazaal

Johanna Westerdijkkamer

Johanna Westerdijkkamer

Maria Sibylla Merianzaal

Maria Sibylla Merianzaal

Anna Maria van Schurmanzaal

Anna Maria van Schurmanzaal

Het Trippenhuiscomplex als evenementlocatie

Het Trippenhuis in 360 graden

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.